Caparis in de race voor 1 miljoen met banenplan

Voor de coronacrisis stonden al honderdduizenden mensen ongewild met of zonder uitkering aan de kant. De coronacrisis maakt dit probleem nog nijpender, terwijl er genoeg maatschappelijk waardevol werk voorhanden is. Talentbedrijf Caparis wil hier iets aan doen en schreef zich in voor de Werkinnovatieprijs van Start Foundation in samenwerking met Cedris, die 1 miljoen euro beschikbaar stelt voor plannen om deze mensen aan werk te helpen. Vandaag werd bekend dat Caparis tot de 10 finalisten behoort die hun plan mogen uitwerken. 

Caparis wil niet alleen meer banen realiseren voor mensen die aan de kant staan, maar hen ook maatschappelijk waardevol werk bieden. Werk, dat betekenisvol is en waarmee zij een bijdrage leveren aan een betere leefwereld voor mens en planeet.

Om die reden maakt Caparis zich hard voor een circulaire en toekomstbestendige duurzaamheidsfabriek. Zo wil Caparis als eerste in Nederland gebruikte zonnepanelen recyclen en op termijn ook andere nieuwe markten opzetten, waardoor innovatief en toekomstbestendig werk ontstaat voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in heel Friesland en mogelijk daarbuiten. Werk waardoor mensen de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en waardoor ze ‘thuis zijn’ in een wereld waarin verantwoord ondernemen de standaard is, maar ook waarmee sociale werkbedrijven nieuw en eigen maatschappelijk waardevol werk creëren voor de toekomst.

Dit projectidee leverde Caparis een finaleplaats op in de strijd om de Werk Innovatieprijs 2020. Deze prijs is in het leven geroepen door Start Foundation in samenwerking met Cedris en kent 10 finalisten. Caparis is geselecteerd uit 62 projectideeën, variërend van nieuwe banen in de circulaire economie tot nieuwe banen in de ouderenzorg. Caparis ontvangt € 10.000,- om het idee verder uit te werken tot een business plan. In januari 2021 kiest een onafhankelijke jury drie winnaars, die elk tot maximaal één miljoen euro ontvangen van Start Foundation om hun plan daadwerkelijk uit te voeren.