Caparis lanceert podcastserie: medewerkers over hun dromen, ambities, twijfels en vooroordelen

De Werkbank, zo heet de podcastserie die Caparis heeft gelanceerd. Het is de eerste podcast van een leerwerkbedrijf waarin de medewerkers zélf aan het woord komen. Zij vertellen over werkgeluk, dromen, ambities, maar ook over twijfels, vooroordelen en frustraties. De podcastserie bestaat uit drie afleveringen, waarvan de eerste twee nu te beluisteren zijn.  

Waarom een podcast?
Anita van Nimwegen is duidelijk: “In de politiek, maar ook elders, wordt veel gesproken óver de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen heeft een mening over wat er moet gebeuren met bedrijven als Caparis, maar zelden komen de mensen om wie het gaat zélf aan het woord. Wij willen ze letterlijk een stem geven. En dat doen we op deze manier.”

Bankgesprekken
De podcastgesprekken met de Caparis-medewerkers vinden plaats op “De Werkbank”, letterlijk een bank die midden in een productiehal van Caparis staat. Wie wil mag plaatsnemen en veel medewerkers doen dat ook. Ze vertellen over hun werk en ambities, over grote en kleine momenten van werkgeluk. Het zijn openhartige en inspirerende verhalen van mensen die normaal gesproken niet hoort.

Brutale vragen aan de baas
De medewerkers vertellen, maar stellen ook vragen. Vragen die gericht zijn aan de raad van bestuur en kunnen worden geclassificeerd als “brutale vragen aan de baas”. Ze gaan over hun dienstauto, salaris, privésituatie en of over wat medewerkers opvalt of dwarszit bij Caparis. De beide leden van de raad van bestuur van Caparis, Alex Bonnema en Anita van Caparis, ook op de werkbank, reageren op deze vragen, waarbij geen onderwerp wordt geschuwd. Benieuwd wat mensen van Caparis te vertellen hebben?

Luister hier de eerste twee afleveringen van onze medewerkers in Leeuwarden en Heerenveen: 

Springcast.fm: De Werkbank (springcast.fm) 

Spotify: https://open.spotify.com/show/1kUogn7NS8ODKjv3C9V2Fl?si=1fd1fba0e6624b62 

Filmbestand