Op weg naar een circulaire toekomst

Caparis zet vol in op duurzaamheid. Zo gaat ons hele wagenpark over op elektrisch rijden en hebben we laadpleinen laten aanleggen in Drachten en Heerenveen. Die zijn er voor onze medewerkers, maar ook voor mensen van buiten ons bedrijf. In ons streven om zo snel mogelijk CO2-neutraal te zijn werken we nauw samen met Van de Bron. 

Deze groene energieleverancier schreef een mooi blog, waarin ook aandacht voor Caparis: 

"Sommige bedrijven spelen nu al in op de toenemende populariteit van elektrische auto’s. Zo ook Caparis, een talent- en werkbedrijf in Friesland dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt coacht naar en op een passende werkplek. Het hele wagenpark van Caparis gaat over op elektrisch; daarom heeft het bedrijf laadpleinen laten aanleggen bij haar locaties in Drachten en Heerenveen. Die zijn niet alleen toegankelijk voor eigen medewerkers, maar ook voor mensen van buiten het bedrijf. Dat is prettig gezien het geringe aantal laadpunten in de omgeving.

Zowel in Drachten als Heerenveen zijn de parkeerplaatsen en carports voorzien van Smart Charging-oplaadpunten. Deze zijn aangesloten op CO2-neutrale energie afkomstig van de zonnepanelen op de daken van het bedrijf. De opgewekte zonne-energie wordt via de laadpalen direct in de auto’s geladen. Eind 2020 komen er op beide plekken superchargers bij.

Bijzonder is dat de medewerkers van Caparis zelf meewerkten aan de assemblage van de zonnepanelen. Daarmee konden zij hun talent op dit gebied ontwikkelen en zijn ze nu ook interessant voor andere bedrijven die zonnepanelen willen plaatsen.

Op de Caparis-locaties in Drachten en Heerenveen is de hele productie en assemblage van goederen en de uitvoering van diensten energieneutraal. Er zijn transformatoren geplaatst voor energieopslag van 1 megawattuur of groter, die ook zijn voorbereid op kleine windmolens en op de productie van waterstof."   

Lees de hele blog hier.