Primeur: splinternieuwe city hub

Handig, zo’n hub!

Edwin is bezorger bij Caparis CityHub Leeuwarden. Dit voorjaar startte Caparis als eerste sociaal werkbedrijf in Nederland met een city hub. Het is een verzamelplaats voor goederen en pakketten die bestemd zijn voor de binnenstad.
 

Afbeelding

Edwin in zijn elektrische bestelbus

Hoe het werkt? Leveranciers lossen hun goederen bij Caparis in Leeuwarden. Wij voegen alle leveringen slim samen en brengen ze met elektrische voertuigen volledig emissievrij naar de juiste adressen in de stad.

Dat is handig voor leveranciers: zij lossen al hun goederen op één plek en hoeven niet langer zelf de Leeuwarder binnenstad in. Maar ook voor bedrijven: zij ontvangen al hun pakketten in één keer. De afname van het aantal voertuigen in de stad is bovendien goed voor de leefbaarheid.

Afbeelding

Alle pakketten gaan in de bestelbus

Edwin is het eerste bezorgtalent van Caparis CityHub Leeuwarden. Hij brengt bouwmaterialen van bouwbedrijf Heijmans én schoonmaakmiddelen van CWS naar (bouw)locaties van de gemeente Leeuwarden.

Zorgvuldig verzamelt hij alles wat er op zijn lijst staat. Eerst stapelt hij de dozen op de steekwagen. Dan brengt hij ze naar zijn bus. Zitten alle pakketten voor vandaag in de auto? Tijd om op pad te gaan!

Afbeelding

Edwin checkt de pakketlijst, Daar zijn de pakketten voor Gemeente Leeuwarden 

De komende tijd breiden we de city hub stapsgewijs uit. Met meer organisaties, meer emissievrije bezorging en de inzet van meer talenten. Edwin vindt in Caparis CityHub Leeuwarden een fijne, uitdagende baan. Zo’n baan bieden we graag aan nog veel meer talenten.