Talentcompas: nieuw instrument op basis van games

Caparis zet verschillende instrumenten in om medewerkers verder te helpen en te komen tot een goed ontwikkeladvies. Daar komt nu een nieuw instrument bij: het Talentcompas. 

 

Het Talentcompas is een laagdrempelige manier om iemands kwaliteiten en competenties te ontdekken via online games. Wanneer een game is gespeeld krijgt de deelnemer een score, die weergeeft in hoeverre hij of zij de gemeten kwaliteit of competentie nu bezit. Die score staat dus los van het oordeel van de deelnemer zelf en los van die van de teamleider. Aan de hand van de games komt er een objectief en eerlijk beeld naar voren van de kwaliteiten en competenties van de medewerker op 120 persoonskenmerken. 

Het Talentcompas kan worden ingezet voor medewerkers die voelen dat ze niet meer op de juiste plek werken of graag meer inzicht willen krijgen in hun eigen ontwikkeling. Maar het kan natuurlijk ook op initiatief van de teamleider of meewerkend talentcoach, wanneer zij denken dat een werkplek minder passend is of er een stap kan worden gezet in groei en ontwikkeling.